Сите категории

Контактирајте се.

Вести

Дома >  Вести

Слатко: Вистинскиот микс на сладост и здравје

Време : 2024-06-25

Кога станува збор за слатки, слатките слатки секогаш биле популарни и кај децата и кај возрасните. Тие се меки, шарени и многу слатки. Сепак, многу луѓе гледаат на слатките како на нездрава опција за ужина. За наша среќа сите кои ги сакаме скапо, но не сакаме да се чувствуваме виновни за нивното јадење – благодарение на науката за храната и напредокот во исхраната –Геми Кенди.сега може да се гледа како извор не само за сладост, туку и за добро здравје.

Gummy Candy главно е составен од желатин кој е протеин добиен од животински коски или кожа. Желатинот придонесува со природните карактеристики на шеќерот, истовремено обезбедувајќи протеини. Иако овој вид на Gummy Candy може да содржи мали количини протеини, сепак тие се добредојдени имајќи предвид дека на нашите диети често им недостасува доволно протеини извори.

Покрај тоа, производителите почнаа да се фокусираат повеќе на поздравите алтернативи со додавање на вредни хранливи материи во нивниот Gummy Candy Витамин Ц кој најчесто се наоѓа во сокот од портокал, исто така, е додаден на некои брендови. Слатките слатки освен другите витамини неопходни за раст како омега 3 пробиотици кои промовираат здрави цревни бактерии флора баланс со тоа спречување на стомачни вознемирувања меѓу другите. Освен витамин Ц, омега-3 три масти се во нивните маснотии за да можете да ги добиете сите потребни хранливи материи преку Gummy Candy.

Понатаму, користејќи органски материјали и избегнувајќи вештачки адитиви, исто така, станува тренд во рамките на секторот на бонбоните Со многу луѓе стануваме посвесни за тоа што тие јадат претпочитајќи бонбони кои содржат природни бои вкусови засладувачи Оваа промена кон поздрави состојки гарантира вина бесплатно уживање во бонбони со вкус.

Заклучок, со текот на времето, слатките бонбони се трансформираат од само уште едно слатко лачење во ужина преполна со витамини минерали влакна етцетера потребни за раст особено меѓу децата Со вклучување на сите овие важни елементи во нејзиниот процес на подготовка; овој џвакачки деликатес може да послужи како опција за десерт или замена за појадок во зависност од нечиј претпочитам Дополнително треба да се забележи дека имало огромни напредоки направени од различни учесници како што се научниците, Нутриционистите производители меѓу другите кои многу придонесоа за да се осигураат дека луѓето не уживаат само во јадењето, туку имаат корист и од нивната хранлива вредност.

ПРЕВ :Необјаснивата привлечност на Геми Свитс

СЛЕДНО:Чај од ѓумбир: Зајакнување на вашето здравје

Поврзано пребарување