Сите категории

Контактирајте се.

Вести

Дома >  Вести

Знаеше ли дека си замрачка личност?

Време : 2024-05-15

Знаеш ли дека си замрачка личност? Постојат стотици трилиони бактерии во човечкото тело, а пробиотиците се бактерии кои се корисни за човечкото тело. Соодветна додаток може да му помогне на човечкото тело да одржи добра флора екологија. Тоа не е поврзано само со здравјето на дигеститивниот тракт, туку и помага да се прилагоди уставот на телото. Пробиотиците се дефинирани како живи микроорганизми кои промовираат цревна бактериска рамнотежа и ги зголемуваат здравствените придобивки. Почести се Бифидобактериите, Лактобацилите и некои Стрептококи.

 

Бифидобактериумот и Лактобацилус не само што можат да произведат најразлични витамини, туку и да го намалат амонијакот на крвта и да ја подобрат функцијата на црниот дроб. Покрај директното дејствување на цревниот систем, пробиотиците исто така можат да ја ублажат нетолеранцијата на лактоза, да го намалат серумскиот холестерол, да го подобрат човечкиот имунитет, да го инхибираат производството на штетни бактерии и да го спречат ракот.

 

Истражувањата покажуваат дека најмалку 800 милиони пробиотици треба да бидат дополнети во цревата за да се инхибираат штетните бактерии во цревата и да се одржи рамнотежата на цревниот екосистем. Луѓето со проблеми со дигестивниот тракт, новороденчињата и малите деца, луѓето со вродена нетолеранција на лактоза, и средногодишни и постари луѓе, сите треба да ги надополнат пробиотиците.


1

ПРЕВ :Магијата на Gummy Candy: Зошто се толку популарни

СЛЕДНО:Дали ја знаете важноста на колагенот и неговите скриени функции?

Поврзано пребарување