Сите категории

Контактирајте се.

Вести

Дома >  Вести

Дали ја знаете важноста на колагенот и неговите скриени функции?

Време : 2024-05-15

Колагенот е влакнест протеин во човечкото тело, кој сочинува 30% од сите протеини во човечкото тело. Се наоѓа во кожата, мускулите, коските, забите, внатрешните органи (како што се стомакот, цревата, срцето, белите дробови, крвните садови и хранопроводот) и очите. Главно игра споредна улога. Структура на телото, поврзување на клетките и улогата која го зајакнува човечкото тело. Како што возраста се зголемува, компонентата на колагенот во човечкото тело постепено губи, така што потрошувачите треба да земаат орални колаген функционални производи за да обезбедат совршенство на телесните функции.

 

Врз основа на својствата и молекуларната големина, екстрактот е поделен на три форми: колаген, желатин и колаген пептиди. Колагенот може да се користи во козметиката; желатин направен со загревање колаген се користи во пудинг и други десерти; колаген пептидите разложени од желатинските ензими се додаваат како суровини во функционалната храна.


1

ПРЕВ :Знаеше ли дека си замрачка личност?

СЛЕДНО:Употреба на чај од ѓумбир во контрола на тежината

Поврзано пребарување